img-agendaimg-mailTekengebied 1Combined Shape

Participants

Deelnemers Dreamteam 2018-2019

Miriam van Elmpt

Ik ben Miriam van Elmpt, 39 jaar en moeder van twee jongens (17 en 15 jaar oud).

In 2012 liep ik mee met de eerste wandeltocht van de Weir Venloop. Dat ging me makkelijk en af en ik ging op zoek naar een grotere uitdaging. Dat werd hardlopen. Ik sloot me aan bij Mama Moves en zo begon mijn avontuur. Een heel leuk en mooi avontuur, dat me ook mooie vriendschappen heeft opgeleverd.

De eerste jaren heb ik heel veel plezier gehad in alle geweldige wedstrijdjes, waar ik (meestal samen met maatje Audrey) naar toe ging. Niks was te gek, zijn op veel verschillende plaatsen geweest. 

Maar de laatste jaren gaat het steeds moeilijker. Privé problemen en niet lekker in mijn vel zitten zorgen er voor dat hardlopen steeds meer een moetje wordt i.p.v. iets plezierigs. Het is niet meer echt leuk. En dan moet ik ook nog mijn maatje langere tijd missen.........

Ik wil weer terug naar de tijd dat het wel allemaal lekker liep en leuk was....... Ik wil weer lekker kunnen rennen..... Weer dat heerlijke gevoel als ik over de finishlijn kom........

Vorig jaar zag ik van redelijk dichtbij wat het Venloop Dreamteam kan betekenen, door de deelname van maatje Audrey. En daar was de oproep voor dit jaar. Audrey riep meteen dat ik het maar moest proberen, dat het me echt verder kan helpen. Ze stuurt zelfs een brief om mij te nomineren. Dus besluit ik zelf ook brief te sturen. En dan afwachten........

Wat een heerlijk gevoel was het om na een lange werkdag eindelijk het verlossende mailtje te lezen dat ik mag meedoen!!!!! Ik heb er ontzettend veel zin en hoop dat het mij precies dat oplevert wat ik even nodig heb!! Dat ik in maart bij de Weir Venloop eindelijk weer lekker kan lopen en weer vrolijk over de finish kom en daarna weer eindelijk kan genieten van dat heerlijke gevoel dat het gelukt is!!!!! Ik ga ervoor!!!!!!!!

Groetjes, Miriam.

Peter Gringhuis

Ik ben Peter Gringhuis, 51 jaar woonachtig in Reuver en getrouwd met Claudia. Ik heb al vaker deelgenomen aan de Venloop en blijf dit een fantastisch evenement vinden. Ooit begonnen om af te vallen en dit is redelijk tot goed gelukt. Na 5x de 10km te hebben gerend in een steeds betere tijd had ik nog een grote uitdaging: ik wilde  de halve marathon rennen! Dit is mij in 2014 en 2015 gelukt met vooral de laatste keer naar grote tevredenheid.

Hierna had ik als doel om mijn PR aan te scherpen op de 10 km aangezien ik ooit onder het uur wilde rennen, mijn PR stond sinds 2013 op 1.00.26.

Helaas kwamen er in 2015 behoorlijke klachten en na onderzoeken in het Radboud bleek begin 2016 dat ik de spierziekte OPMD  heb(door het ontbreken van een gen ontstaan er opstapelingen van eiwitten in de spieren waardoor deze spieren uiteindelijk afsterven). Deze spierziekte zit voornamelijk in mijn slikgedeelte en ook in mijn bilspieren en bovenbeen spieren. Na de vraag of ik mocht blijven rennen kwam het antwoord van mijn neuroloog dat dit mocht mits ik niet ging forceren.

Bij kramp breek ik namelijk spierweefsel af. Toen maar besloten dat jaar niet deel te nemen.

In 2017 ben ik als vrijwilliger het verkeer gaan regelen tijdens de Venloop om bij dit fantastisch evenement betrokken te blijven, echter bleek voor mij dit te confronterend om aan de zijlijn toe te kijken.

Ik blijk de progressieve vorm te hebben van deze spierziekte waardoor mijn toekomst er zeer onzeker uitziet in alle opzichten en dus ook met betrekking tot het rennen.

Via Vividus, waar ik twee keer per week in behandeling ben, werd mij verteld dat er een dreamteam bij de Venloop is waar je meer persoonlijk wordt begeleid om deel te kunnen nemen aan de Venloop. Dit zou voor mij weleens de laatste kans kunnen zijn om toch de Venloop nog een keer te kunnen rennen en dus maar een mail gestuurd.

Ook al was voor mij ooit de PR het belangrijkste dit heb ik uit mijn hoofd gezet en mijn doel voor de komende Venloop is dan ook om vooral pijnvrij en ontspannen de 10km te rennen! Ik ben er van overtuigd ook gezien ik één van de trainers ken dat dit mij gaat lukken.

Peggy van Dijk - van der Groes

Hi! Mijn naam is Peggy van Dijk - van der Groes, 28 jaar en woonachtig in Blerick. Afgelopen 11 mei 2018 was de mooiste dag van mijn leven en ben ik getrouwd met mijn man Paul.  

Op 24 augustus kreeg ik een mailtje binnen in mijn mailbox dat mij erg blij maakte met de tekst! ‘Jij bent geselecteerd voor het Venloop Dreamteam 2018-2019’ Wat een super kans is dit. Ik ben heel erg benieuwd wat mij de komende maanden te wachten staat! Maar 1 ding is zeker ik heb er zin in.

Mijn hardloop verhaal begon ergens in 2009/2010. Ik vond het zwaar maar leuk om te doen. Maar wist niet heel goed waar ik mee bezig was. Dat heeft er toe geleid dat ik er mee gestopt ben! In 2015 & 2017 is het mij gelukt om de 10 kilometer uit te lopen/rennen tijdens de Venloop! 

Ondanks dat ik altijd heel trots ben op mijzelf als ik een nieuwe afstand heb gelopen of een snellere tijd. Of er toch uit ben gegaan om een rondje te rennen terwijl ik er 0% zin in had. Mijn valkuil bij hardlopen is dan ook te weinig discipline hebben. De bank zit vaker lekkerder en mijzelf tot hardlopen aanzetten is dan vaak moeilijk. Dat heeft er toe geleid dat ik steeds na een paar maanden stop! Net als het net goed begint te gaan. Ik baal dan ook altijd als ik na een hele tijd weer opnieuw wil beginnen met hardlopen. Alles weer van 0 opbouwen. Van lantaarnpaal naar lantaarnpaal rennen/lopen. 

Ook dit keer moet ik weer bij 0 beginnen. Maar dit keer met behulp van de coaches van de Venloop! Nooit liep ik verder dan 10 kilometer! Dit gaat nog een zware training periode worden! Maar ik weet dat ik het kan! 

Mijn doel is de halve marathon met heel veel plezier en zonder blessures (ook de weg er naar toe) uitlopen en hopelijk met een mooie tijd! Ik heb er super veel zin! 

Nicole Hendrix

Ik ben Nicole. Ik ben 29 jaar en woon in Venray. 

In 2014 kreeg ik een maagverkleining waar ik uiteindelijk 55 kilo mee afviel en waardoor de teller op een gewichtsverlies van 75 kilo kwam te staan. Tijdens mijn afvalrace besloot ik om me aan te melden bij een hardloopvereniging. Ik sportte al, maar ik zocht een nieuwe uitdaging. Eerste doel en uitdaging: na 3 maanden de 5 km kunnen rennen. In 2015 nam ik deel aan de Venloop en rende ik de 5km. Wat was ik trots!

Vanwege een zwangerschap kwam in dat jaar het hardlopen op een lager pitje te staan. De Venloop 2016 kwam voor mij te vroeg, aangezien ik in januari bevallen was. De Venloop 2017 ging ook aan mijn neus voorbij omdat ik herstellende was van een lower-bodylift operatie. Vervolgens ging ook de Venloop 2018 aan mijn neus voorbij omdat ik in oktober weer een operatie onderging en door de daarop volgende herstelperiode wederom mijn hardlopen op een lager pitje gezet had. 

In maart 2018 plaatste ik op mijn instagram een post: “An idea is Just a dream untill you write it down... Then it's a goal.” Mijn doel: In 2019 mee doen aan de halve marathon van de Venloop. 

Door verschillende gebeurtenissen in het afgelopen jaar raakte ik het geloof in mezelf en mijn kunnen een beetje kwijt, waardoor het oppakken van het hardlopen (en sporten in het algemeen) een hele uitdaging werd. 

Doordat ik op het randje van overspannen worden balanceerde raakte ik het plezier en de motivatie om te sporten kwijt. 

De droom om de halve marathon te rennen raakte ik niet kwijt. Dit doel wil ik dolgraag behalen. Daarbij heb ik wel wat hulp nodig. Met de begeleiding van de trainers en de steun van het Dreamteam en mensen om me heen hoop ik deze droom te verwezenlijken. Misschien is de Venloop 2019 te vroeg om mijn doel te behalen, maar in 2019 ben ik er hoe dan ook bij! Ik heb er zin in! 

Emmie Keijsers

Ik ben Emmie Keijsers, 39 jaar en woonachtig in Horst. In mijn dagelijks leven ga ik graag op reis, bezoek ik concerten en festivals, kook ik graag en doe ik Zumba en krachttraining. Maar vanaf oktober start ik niet alleen met een nieuwe uitdaging bij vitacress real, maar start ik ook met een nieuwe uitdaging op het gebied van bewegen, namelijk hardlopen. Ik doe al jaren mee op zaterdag met de Venloop, waarbij ik de laatste jaren de 40 km Heb gewandeld. Dus tijd voor wat anders en ga ik dit jaar voor de 10 km hardlopen. Door middel van het Venloop Dreamteam gaat mij dit hopelijk lukken! 

 

 

Wendy Peeters

Mijn naam is Wendy Peeters, 47 jaar en woonachtig in Venlo. Ik ben getrouwd met Jack en samen hebben wij twee kinderen Roderick (20) en Charlotte (19).

Vanaf mijn 10e tot 19e heb ik veel aan hardlopen gedaan. Ik zat destijds bij AVT (Atletiek Vereniging Tegelen) en liep bijna wekelijks wel ergens een wedstrijd. In november 1989, toen ik net een maand 19 was, heb ik de marathon van New York gelopen en deze gewonnen in de leeftijd onder 21 jaar categorie jongens / meisjes. Een geweldige ervaring! Na deze marathon wilde ik echter ook eens een andere sport gaan beoefenen en had ik het wel een beetje gezien wat het hardlopen betreft, met als gevolg dat ik er begin 1990 volledig mee gestopt ben.

Jaren later werd het hardlopen echter steeds populairder en vervolgens werd de Venloop opgericht. Telkens begon het bij mij enorm te kriebelen om ook de draad weer op te pakken. Ik heb het geprobeerd maar kreeg steeds maar weer blessures, waardoor het niet wilde lukken. In 2013 toch eens ingeschreven voor de 10 km van de Venloop maar tijdens deze loop kreeg ik een zweepslag. Zo had ik me mijn eerste Venloop toch echt niet voorgesteld! Daarna telkens blessures gehad en vervolgens werd er door de arts artrose aan mijn voet vastgesteld. Beter was het om het hardlopen te vergeten maar dat blijkt toch moeilijk, zeker daar het nu al lange tijd goed gaat met mijn voet. Stiekem hoopte ik dan ook het hardlopen weer te kunnen oppakken. Vorig jaar had ik de intentie om mij in te schrijven voor de Venloop van 2018. In september 2017 kreeg mijn echtgenoot echter een ernstig fietsongeval waardoor de Venloop totaal niet belangrijk meer was en zijn herstel op de eerste plaats kwam.  

Onlangs viel echter mijn oog op de oproep van de Venloop waarin stond dat je je kon aanmelden voor het Dreamteam. Ik heb geen seconde geaarzeld en besloot te reageren. Super blij was ik toen ik hoorde dat ik geselecteerd was! Ik heb er dan ook ontzettend veel zin in en hoop volgend jaar eindelijk aan de start van de Venloop te staan.

Froukje Schell

Ik ben Froukje Schell, 27 jaar. Ik woon samen met mijn vriend Wesley in Baarlo. In het dagelijks leven werk ik bij Drops, een communicatie- en marketingbureau in Panningen. Mijn hobby is voetbal, ook ben ik graag creatief bezig. Sinds enkele jaren zijn hardlopen en wandelen daaraan toegevoegd. Ik heb al meermaals deelgenomen aan de Venloop en probeer voor mezelf steeds een grotere uitdaging aan te gaan. Ik ben begonnen met 5 km rennen en heb vervolgens enkele jaren meegedaan aan de 10 km. Toen heb ik 20 kilometer gewandeld en afgelopen jaar heb ik op zaterdag 30 km gewandeld en op zondag 10 km gerend. Dat alles heb ik gedaan zonder begeleiding. ‘Ik deed maar wat’. Dit jaar heb ik mijzelf als doel gesteld om op zaterdag 40 km te wandelen en op zondag 10 km te rennen. Ik wil dit nu graag vanaf het begin goed aanpakken en dus rustig aan opbouwen onder professionele begeleiding. Het dreamteam biedt daar de mogelijkheden toe. Wat zou ik de 10 km graag een keer binnen het uur rennen! Dat is me namelijk nog nooit gelukt… Maar veel belangrijker nog vind ik het om samen met mijn vader over de streep te komen! Want dat is de voornaamste reden dat ik mij heb opgegeven; mijn vader. Hij wil al twee jaar met mij samen de 10 km van de Venloop volbrengen, maar dit is helaas vanwege blessures niet gelukt. Ik hoop dat de trainers en begeleiders van het dreamteam ervoor kunnen zorgen dat mijn vader en ik op 31 maart 2019 met een lach op ons gezicht samen over de finish gaan! We zijn superblij dat we geselecteerd zijn en gaan deze uitdaging dan ook voor de volle 100% aan!

 

 

Peter Schell

Hoi, graag wil ik me kort even voorstellen. Mijn naam is Peter Schell, 55 jaar, geboren in Steyl, maar al meer dan 50 jaar woonachtig in het prachtige Baarlo. In 1985 ben ik getrouwd met Heidie en in 1991 zijn wij de trotse ouders geworden van onze eerste dochter Froukje en in 1993 van onze tweede dochter Maaike. Onlangs werden we door Maaike verrast met het blijde nieuws dat we in januari 2019 opa en oma zullen worden… Wat gaat de tijd toch snel!

Vroeger heb ik vaker hardgelopen en ik voetbalde,  maar door enkelband blessures en operaties daarmee samenhangend ben ik daar noodgedwongen mee moeten stoppen. Jarenlang gebeurde er weinig op sportief gebied (uurtje badminton per week) en vanwege mijn drukke (zittende) baan, twee opgroeiende kinderen, actief als gemeenteraadslid en een actief verenigingsleven was er ook gewoon de tijd niet voor… Het zal dan ook niemand verbazen dat met de jaren mijn gewicht toenam. Dat gebeurt zonder dat je er bij stilstaat, totdat je er last van begint te krijgen… Met het verstrijken van de jaren kwam er meer ruimte voor invulling van vrije tijd en begon ik samen met vrienden en echtgenote met het maken van stevige wandelingen variërend van 10 tot 25 km. Zo kwam ik in contact met de Venloop; ik nam deel aan de wandeltocht op zaterdag, de Lekker Venloop wandeltocht en diverse oefentochten. Na het wandelen van 20 km in 2017 en 30 km in 2018 ga ik samen met mijn echtgenote Heidie en onze dochter Froukje voor de 40 km wandelen in 2019. Aangezien Froukje al enkele jaren de 10 km hardloopt op zondag gingen wij uiteraard als toeschouwers naar dit geweldige evenement. Toen is mijn wens en doel ontstaan om op zaterdag niet alleen de wandeltocht te volbrengen, maar ook op de zondag erna de 10 km hardloopwedstrijd. Al sinds 2 jaar probeer ik me dan ook voor te bereiden op deze afstand. Ik ben 2 jaar geleden begonnen met trainen voor de editie 2017 maar moest na enige tijd afhaken vanwege een gescheurde meniscus. Dat weerhield me er toen echter niet van om me in te schrijven. In de zomer van 2017 heb ik me vol goede moed ingeschreven voor de 10 km en ben ik gestart met een trainingsschema van sportschool FitFocus waar ik inmiddels 2 keer per week actief was en nog steeds ben met spinning. Waarschijnlijk ben ik te fanatiek van start gegaan… Ik kreeg last van mijn rechterheup en moest noodgedwongen een pauze inlassen. Na 10 weken rust heb ik het opnieuw van voor af aan opgepakt, maar helaas staken de klachten na ongeveer 4 weken opnieuw de kop op. Ik wilde ondanks de klachten doorgaan, maar kreeg -ongeveer een maand voor de start- het advies van de huisarts om ermee te stoppen. Balen! Mijn wens en doel om pere s die 10 km een keer samen met mijn dochter te volbrengen bleef echter overeind. Daarom wederom voor de aanstaande editie ingeschreven en een startbewijs bemachtigd. Een aantal weken geleden kreeg ik een mailtje van mijn dochter Froukje waarop ze me wees op de mogelijkheid van een professionele trainingsbegeleiding via het Dreamteam. Na wat twijfel in eerste instantie heb ik me toch genomineerd en is het balletje gaan rollen… Ik was zeer verheugd om op 24 september te mogen vernemen dat ik uitgekozen was om deel te mogen nemen aan het Dreamteam 2018-2019! En het allermooiste; mijn dochter bleek ook te zijn uitgekozen! Ik hoop en ben ervan overtuigd dat ik met de juiste professionele ondersteuning mijn wens kan vervullen. Sinds 3 jaar werk ik ook aan mijn gewicht. Ik ben van 130 kg naar 105 kg gegaan in één jaar tijd. En op dat gewicht zit ik nu nog steeds. Ik zou graag maximaal 95 kg wegen. Het zou fijn zijn als ik met het Venloop Dreamteam ook dat doel zou kunnen verwezenlijken!

Groet,
Peter Schell

Kelly Thijssen

Waar een wil is, is een weg.....er zijn wegen genoeg, je moet ze willen zien en durven te bewandelen. Hier ben ik inmiddels van overtuigd. Ik ben Kelly Thijssen, 38 jaar, moeder van drie dochters in de leeftijd van 9, 6 en 2 jaar en getrouwd met Ramon, de liefste man die er is.
 

De afgelopen 10 jaar hebben wij veel ups en downs gekend waarin ik mezelf afgelopen november in "verloren " ben. Zowel geestelijk als lichamelijk moet er weer ruimte gaan komen. Mijn doel voor de Venloop 2019 is mij weer gezond en fit voelen en met een brede glimlach de finish van de 5 km halen. Lets do it!

 

 

Nathalie Vergeldt-Keijsers

Mijn naam is Nathalie Vergeldt-Keijsers, ik ben 30 jaar oud, getrouwd en sinds mei 2018 trotse mama van Ella! Ik heb in mijn jongere jaren altijd gehockeyd maar de laatste paar jaren kon ik het niet meer echt opbrengen om te sporten. Ik was altijd een doorzetter, als ik ergens aan begon dan maakte ik het ook tot een succes of het nu linksom, rechtsom of rechtdoor was.

Helaas ben ik door omstandigheden deze motivatie en het doorzettingsvermogen steeds een beetje meer kwijtgeraakt. Ik baal hier enorm van en wil graag weer die doorzetter worden die ik was. Ook om dat als voorbeeld aan mijn dochter mee te geven. Ik zag op Facebook een bericht van de Venloop voorbij komen over het Venloop Dreamteam en ik dacht dit is het moment. Nu moet ik er voor gaan!

Ik ben heel erg blij dat ik geselecteerd ben voor het Dreamteam en dit gaat echt de eerste stap worden in het terugvinden van mijn motivatie en doorzettingsvermogen. Ik heb er onwijs veel zin in en ben de organisatie van de Venloop nu al erg dankbaar voor deze kans!

 

Main and name sponsors