img-agendaimg-mailTekengebied 1Combined Shape

News

Eerste resultaten Venloop Running Team

09 | 07 | 14

Het Venloop Running Team is begin dit jaar opgericht om jonge talenten te begeleiden naar de Nederlandse top en zo het maximale uit hun sportieve mogelijkheden te halen. Het project moet de hardloopsport in Noord-Limburg een nieuwe impuls geven. Het richt zich vooral op jongeren van 12 tot en met 25 jaar.

Inmiddels begint het Venloop Running Team vorm te krijgen en zijn de eerste wedstrijden achter de rug. Sophie Dielissen is afgelopen zaterdag bij de Nederlandse Kampioen-schappen voor meisjes B in Amsterdam twaalfde geworden op de 1500 meter. Zij was naar Amsterdam afgereisd om ervaring op te doen. In de finale met 16 meisjes finishte Sophie als C-junior in een mooie tijd van 5.07.38 minuten.

Ook zaterdag stonden Rens Simons en Jesper Vervoort aan de start van de Baarloloop. Rens finishte daar als eerste in 6.25 minuten bij de jeugdloop over circa 2,5 kilometer. Bij de mannen senioren werd de 13-jarige Jesper Vervoort op de 5 km-loop verdienstelijk elfde in een prima tijd van 20.11 minuten.

Afgelopen zondag werden bovendien de Limburgse Kampioenschappen voor C- en D-junioren gehouden. Danique Verdellen behaalde daar bij de meisjes C in 1.47.52 minuten een mooie zilveren medaille op de 600 meter en Anne van Heeckeren werd op bij haar debuut negende in 1.52.98 minuten. Bij de jongens D liep Bas Vercoulen bij zijn eerste 1000 meter op de baan in 3.26.05 minuten direct naar een bronzen medaille en werd C junior Niels Hendriks op de 800 meter vijfde in 2.33.42 minuten.


« Back

Main and name sponsors