img-agendaimg-mailTekengebied 1Combined Shape

News

Venloop werkt mee aan hardloopprotocol

16 | 06 | 20

Nu veel hardloopwedstrijden zijn afgelast wegens de door de overheid opgelegde maatregelen in de strijd tegen het coronavirus, vinden veel hardlopers het moeilijk om doelen te stellen. Vooral hardlopers die vóór de coronamaatregelen samenliepen met anderen geven aan dat ze het stellen van doelen nu lastiger vinden. Dat blijkt uit onderzoek dat door onderzoekers van de Radboud Universiteit in samenwerking met de Zevenheuvelenloop is uitgevoerd (zie ook https://www.nnzevenheuvelenloop.nl/persbericht-hardloopgedrag-tijdens-coronacrisis). De afgelastingen van hardloopevenementen hebben er tevens voor gezorgd dat een groot deel van de hardlopers minder is gaan hardlopen.

De uitkomsten van het onderzoek laten het belang van hardloopwedstrijden zien. Hardloopwedstrijden bieden lopers een doel om, al dan niet samen, naar toe te trainen. Hierdoor worden lopers gestimuleerd om te beginnen met hardlopen en te blijven hardlopen.

Op dit moment maakt Stichting Venloop onderdeel uit van een werkgroep die samen met de Atletiekunie en andere organisatoren van grote wandel- en hardloopevenementen, zoals de Marathon van Rotterdam, Marathon van Amsterdam maar ook de Zevenheuvelenloop, bezig is een protocol te ontwikkelen. Samen is het protocol opgezet en gepresenteerd met als doel dat hardloopevenementen per september weer doorgang kunnen vinden.

Voorzitter Erik Schnock licht toe: “We hebben het volste vertrouwen dat we als hardlopers staks weer kunnen deelnemen aan hardloopwedstrijden. Eind september de Kwaakerrun bijvoorbeeld. Zeker met aanpassing maar dat is niet erg. Het blijft zo belangrijk om te blijven sporten en fit te zijn en te blijven. We dragen daar graag ons steentje aan bij.”


« Back

Main and name sponsors