img-agendaimg-mailTekengebied 1Combined Shape

News

Word jij onze nieuwe stagiair(e)?

17 | 12 | 19

STAGEOPDRACHT STICHTING VENLOOP EDITIE 2020

Introductie

De Venloop is een hardloop- en wandelevenement dat jaarlijks in maart wordt georganiseerd in Venlo. Het parcours loopt door de straten van groot Venlo. De laatste meters lopen over de sfeervolle Parade met de finish voor het Limburgs Museum. De Venloop biedt op de zondag naast een halve marathon tevens een parcours van 10 km en 5 km. Daarnaast wil de Venloop ook de jeugd aan het sporten krijgen en in dat kader worden er diverse lopen voor de jeugd in verschillende leeftijdscategorieën georganiseerd. Op de zaterdag worden er diverse afstanden gewandeld tussen de 10 en 40 km en vindt Venloop Walk & Wheels plaats, een tocht van 7,5 km.

De eerste Venloop in 2006 was een overweldigend succes. Met 2.200 deelnemers was het toen al een van de grotere evenementen in de regio. Inmiddels is het uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend evenement dat een vaste plaats op de nationale atletiekkalender heeft gekregen. In 2013 werd voor het eerst een wandeltocht georganiseerd waar inmiddels zo’n 10.000 mensen aan meedoen. Tijdens de komende editie in 2020 worden ongeveer 35.000 deelnemers en meer dan 100.000 toeschouwers verwacht.

Aanleiding

De gemeente Venlo is bezig met het herinrichten van de Keulsepoort en haar directe omgeving. Dit is een belangrijk gebied voor de Venloop, omdat de laatste meters van het parcours er lopen en er tevens het finishgebied is gesitueerd met diverse bouwwerken. De werkzaamheden zullen starten in april 2020, direct na de 15e editie van de Venloop die in maart plaatsvindt. De geplande herinrichting heeft gevolgen voor de indeling van het gebied zoals de Venloop dat al jaren inricht.

Opdracht

Tijdens je afstudeerstage ga je in kaart brengen hoe het nieuwe gebied eruit komt te zien en welke gevolgen dit heeft voor de Venloop. Welke kansen biedt de herinrichting voor de Venloop? Je scriptie bevat uiteindelijk een herinrichtingsvoorstel voor de Venloop, waarbij rekening is gehouden met alle factoren die voor de Venloop van belang zijn. Denk hierbij aan veiligheid voor deelnemers en toeschouwers (doorstroming), het plaatsen van noodzakelijke bouwwerken, etc.

Wie zoeken wij
Je volgt op dit moment een relevante HBO-opleiding (richting Ruimtelijke Ordening en Planologie of soortgelijk). Affiniteit met sport en (sport)evenementen heeft een pré.

Je beheerst de Nederlandse taal zowel in woord als geschrift en staat mensen graag te woord. Dit doe je op een open, enthousiaste manier.

Tijdens je afstudeerstage zul je werken vanuit ons kantoor aan de Koninginnesingel 14 in Venlo. Van hieruit ondersteun je een team van drie personen in de organisatie van het evenement. De meeste tijd zul je kunnen steken in je opdracht, echter zul je op bepaalde piekmomenten ook hands-on meewerken in de organisatie, zowel gevraagd als ongevraagd.

We zoeken dan ook iemand die zelfstandig kan werken, maar ook in teamverband goed functioneert en presteert. Een bepaalde mate van flexibiliteit is je niet vreemd en je steekt graag je handen uit de mouwen als het nodig is. Tenslotte beschik je over rijbewijs B.

Stageperiode
De lengte van je stageperiode is 5-6 maanden, waarvan in ieder geval februari en maart.

Interesse?
Bij interesse vragen we om je CV met een korte motivatie te sturen naar info@venloop.nl.

Voor verdere informatie over deze stageplaats kun je contact opnemen met Rick van der Coelen, 077-3745421 of info@venloop.nl.


« Back

Main and name sponsors