img-agendaimg-mailTekengebied 1Combined Shape

News

Opening parcours ‘Daily Mile’ Basisschool de Meule

10 | 10 | 19

Vandaag heeft de officiële opening plaatsgevonden van het eerste ‘Daily Mile’ parcours dat in samenwerking tussen VenloopKids en JOGG Venlo is gerealiseerd. Rondom basisschool De Meule is een route uitgestippeld om de kinderen op regelmatige basis een stuk te laten rennen.

The Daily Mile is een concept dat is overgewaaid vanuit Schotland om basisschoolkinderen kennis te laten maken met een gezonde manier van leven. Een heel eenvoudig, maar effectief concept dat kan worden toegepast op elke basisschool. Onderzoek toont aan dat de impact enorm is – niet alleen de conditie van de kinderen, maar ook hun concentratieniveau, stemming, gedrag en algehele welzijn gaat erdoor vooruit.

De cohesie tussen VenloopKids en JOGG Venlo treedt in dit project sterk naar voren. Beide organisaties zetten zich in voor een gezonde jeugd in een gezonde omgeving. Steeds meer jonge kinderen kampen met overgewicht. Stichting Venloop hoopt samen met JOGG middels dit innovatieve project in Venlo en omstreken dit aantal te reduceren met behulp van the Daily Mile. Voeding, sport en lifestyle zijn belangrijke pijlers om dit doel te genereren. Uiteindelijk leidt dit tot vitale kinderen, gezonde pubers en fitte werknemers. Met het ontstaan van het eerste officiële Daily Mile parcours is de eerste stap in een mooie richting gezet.


« Back

Main and name sponsors