img-agendaimg-mailTekengebied 1Combined Shape

News

UPDATE “Venloop studie 2019”

12 | 04 | 19

De “Venloop studie 2019” is een gemeenschappelijk project van het VieCuri MC, Universiteit Maastricht Campus Venlo en de Venloop Organisatie uitgevoerd tijdens de halve marathon op 31 maart 2019.

We willen jullie laten weten dat de studie een groot succes is geworden dankzij de inzet en medewerking van alle betrokken lopers, ICU-verpleegkundigen, medewerkers van het VieCuri MC en de Campus Venlo van de Universiteit Maastricht. Medisch specialisten werkten samen met studenten en medewerkers van de Universiteit Maastricht. In korte tijd werden meer dan 50 lopers ontvangen en onderzocht zowel voor als na de wedstrijd. In totaal werden er meer dan 200 bloeddrukmetingen verricht, werd meer dan 100 keer het lichaamsgewicht gemeten, werden ontelbare documenten ingevuld en ruim 2000 urine samples voorbereid voor verdere analyse in zowel het klinisch chemisch laboratorium van het VieCuri MC als in de laboratoria van de Universiteit Maastricht en UM Campus Venlo.

Alle onderzoekers en degenen die betrokken zijn geweest bij de ontvangst, logistiek en uitvoering van de studie alsmede de Venloop Organisatie willen alle lopers bedanken voor hun belangrijke bijdrage aan het succes en positieve afronding van het “Venloop Project 2019”. Wij hopen jullie op de korte termijn iets te kunnen vertellen over de definitieve resultaten.

Met vriendelijke groet,
Khrystyna Semen en Jos le Noble
mede namens de UM Campus Venlo, het VieCuri MC en de Venloop Organisatie.


« Back

Main and name sponsors