img-agendaimg-mailTekengebied 1Combined Shape

News

Word jij onze nieuwe stagiair(e)?

21 | 09 | 18

Introductie
De Venloop is een hardloop- en wandelevenement dat jaarlijks in maart wordt georganiseerd in Venlo. Het parcours loopt door de straten van groot Venlo. De laatste meters lopen over de sfeervolle Parade met de finish voor het Limburgs Museum. De Venloop biedt op de zondag naast een halve marathon tevens een parcours van 10 km en 5 km. Daarnaast wil de Venloop ook de jeugd aan het sporten krijgen en in dat kader worden er diverse lopen voor de jeugd in verschillende leeftijdscategorieën georganiseerd. Op de zaterdag worden er diverse afstanden gewandeld tussen de 10 en 40 km en vindt Venloop Walk & Wheels plaats, een tocht van 7,5 km.

De eerste Venloop in 2006 was een overweldigend succes. Met 2.200 deelnemers was het toen al een van de grotere evenementen in de regio. Inmiddels is het uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend evenement dat een vaste plaats op de nationale atletiekkalender heeft gekregen. In 2013 werd voor het eerst een wandeltocht georganiseerd waar inmiddels zo’n 8.000 mensen aan meedoen. Tijdens de komende editie in 2019 worden ongeveer 32.000 deelnemers en meer dan 100.000 toeschouwers verwacht.
 

Aanleiding
A. Verhouding Business Run deelnemers vs. individuele deelnemers (hardlopen)
De laatste jaren is het aantal deelnemende hardlopers uit Duitsland fors gestegen. Een ontwikkeling die we jaren als zeer positief hebben ervaren. Dit paste immers in de ambitie van het evenement om te groeien. Een evenement als de Venloop is echter niet te organiseren zonder ondersteuning vanuit het bedrijfsleven. Bij de Nederlandse hardlopers is ongeveer 1 op de 6 afkomstig van sponsoren. Deze verhouding is significant anders als we naar de Duitse deelnemers kijken.

B. Verhouding Nederlandse deelnemers vs. Duitse deelnemers (wandelen)
We zien een geringe stijging van het aantal wandelaars uit Duitsland terwijl dit bij het hardlopen een heel ander beeld geeft. Waar ligt dit aan en hoe kunnen we meer Duitsers laten deelnemen aan ons wandelevenement?
 

Opdracht
A. Tijdens je afstudeerstage ga je onderzoeken hoe wij de Duitse zakelijke markt meer kunnen betrekken bij het evenement. Waarom kiezen Duitse bedrijven voor sportsponsoring en dan ook nog in het buitenland? Waar zijn deze bedrijven naar op zoek? Naamsbekendheid in Nederland, het promoten van een gezond leven onder werknemers of wellicht willen ze een netwerk in de Nederlandse markt opbouwen?

B. Tijdens je afstudeerstage ga je onderzoeken of de Duitser in potentie een deelnemer voor ons wandelevenement is en breng je in kaart hoe we het aandeel Duitse deelnemers kunnen vergroten. Dit onderzoek lever je op samen met een implementatieplan waar de organisatie direct mee aan de slag kan.
 

Wie zoeken wij
Je volgt op dit moment een relevante HBO-opleiding. Affiniteit met sport(evenementen) heeft een pré.

Je beheerst de Nederlandse en Duitse taal zowel in woord als geschrift en staat mensen graag te woord. Dit doe je op een open, enthousiaste manier.

Tijdens je afstudeerstage zul je werken vanuit ons kantoor aan de Koninginnesingel 14 in Venlo. Van hieruit ondersteun je een team van drie personen in de organisatie van het evenement. De meeste tijd zul je kunnen steken in je opdracht, echter zul je op bepaalde piekmomenten ook hands-on meewerken in de organisatie, zowel gevraagd als ongevraagd.

We zoeken dan ook iemand die zelfstandig kan werken, maar ook in teamverband goed functioneert en presteert. Een bepaalde mate van flexibiliteit is je niet vreemd en je steekt graag je handen uit de mouwen als het nodig is. Tenslotte beschik je over rijbewijs B.
 

Stageperiode
De lengte van je stageperiode is 5-6 maanden, waarvan in ieder geval van januari t/m maart.
 

Interesse?
Bij interesse vragen we om je CV met een korte motivatie te sturen naar info@venloop.nl.

Voor verdere informatie over deze stageplaats kun je contact opnemen met Rick van der Coelen, 077-3745421 of info@venloop.nl.


« Back

Main and name sponsors