img-agendaimg-mailTekengebied 1Combined Shape

News

Impuls tweede bij ‘Sportiefste vso-school van Nederland’

17 | 04 | 18

Nijmegen– Impuls in Tegelen heeft de tweede plaats behaald bij de strijd om de titel ‘Sportiefste vso-school van Nederland. Daarnaast behaalde ze de eerste prijs bij de podiumpresentatie. Dat werd zojuist bekend gemaakt door de voorzitter van de jury de heer Geke Versprille tijdens de finaledag op de HAN in Nijmegen.

Uit de vele aanmeldingen werden drie vso-scholen genomineerd: Impuls uit Tegelen, Aventurijn uit Almere en Kristallis uit Nijmegen. Voorafgaand aan de finaledag bezocht de projectleider van de Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding (KLVO) samen met een jurylid alle drie de scholen voor een audit. Op de finaledag op woensdag 11 april kwamen alle genomineerden –inclusief vo-scholen- bijeen op de HAN (ALO) in Nijmegen. Daar verzorgden de leerlingen een podiumpresentatie van 5 minuten en toonden ze een zelfgemaakt promotiefilmpje. Impuls kwam als winnaar uit de bus bij de podiumpresentatie. Bij de einduitslag werden ze tweede. Aventurijn ging er met de winst van door.

Bijzondere en buitenschoolse sportactiviteiten
Naast het reguliere sportaanbod besteedt Impuls veel aandacht aan bijzondere en buitenschoolse sportactiviteiten zoals de Impulsrun, Dance-battle, voetbaltoernooien, sportdagen en de Weir Venloop. Ook maken ze gebruik van het stimuleringsprogramma ‘Special Heroes’ voor leerlingen binnen het speciaal onderwijs en nemen ze deel aan diverse projecten en activiteiten van ‘Iedereen kan sporten’ voor mensen met een beperking.

Prijs
Impuls wint met hun tweede plek een waardecheque van € 1.500,-. Deze waardecheque mag de school besteden aan sport- en spelmateriaal om een nog bewegingsvriendelijker omgeving op de school mogelijk te maken. Voor de eerste plek bij de podiumpresentatie ontvangen ze nog eens € 750,-.


« Back

Main and name sponsors